Annet Hogenesch
        coaching en begeleiding bij levensvragen

Werken vanuit passie

Stevigheid

Al sinds 1979 werk ik met mensen. In de ontmoeting met hen ligt mijn passie. Een eindje meelopen met mensen die uit balans zijn, die verlieservaringen hebben, mensen die vastgelopen zijn in hun werk of mensen die zichzelf beter willen leren kennen.

Ik werk met passie. Ik vind het fijn om mensen te zien groeien in hun eigen stevigheid. Vanuit respect voor het eigen levensverhaal, waarin eigen waarden een grote rol spelen, werk ik procesbegeleidend en resultaatgericht.

Ik geniet er enorm van om te zien hoeveel veerkracht mensen hebben, om te zien hoe zij met een klein beetje ondersteuning op eigen kracht weer verder kunnen gaan. Dat zie ik zowel gebeuren bij training en coaching als bij geestelijke begeleiding.
 

Geestelijke Verzorging Thuis

In 2018 heb ik het initiatief genomen tot de oprichting van een samenwerkingsverband van zelfstandig gevestigde geestelijke verzorgers in de regio Groningen & Drenthe die werken in de eerste lijn. Samen vormden wij het Steunpunt Levensvragen dat in 2020 opgegaan is in Geestelijke Verzorging Thuis

Voor wie? Als je thuis woont – niet in een instelling – kun je begeleiding krijgen van een geestelijk verzorger. Het is bedoeld voor a) mensen van 50 jaar en ouder of b) mensen die ongeneeslijk ziek zijn (ongeacht leeftijd) en hun naaste familie.

Geestelijk verzorgers kunnen begeleiden wanneer je leven vastloopt. Dat doen ze door aandachtig te luisteren naar je verhaal, door vragen te stellen en te praten over jouw kijk op het leven. Dat schept ruimte om de balans op te maken, nieuwe zin en betekenis te vinden. Gaandeweg ontwikkel je dat. Je komt weer in contact met jezelf, je komt weer op verhaal.

Opleidingen

Toen ik mijn loopbaan begon, had ik een opleiding kinder- en jeugdverzorging afgerond. In deeltijd ben ik vervolgens een HBO-opleiding Theologie begonnen die ik in 1991, in Leeuwarden, heb afgerond.

Daarna heb ik, ook in deeltijd, doorgestudeerd voor een eerstegraads Theologie in 1996 met als hoofdvak Godsdienstwetenschappen en als bijvakken: pedagogiek, psychologie en sociologie.

In Nijmegen heb ik in 2006 met veel plezier Communicatie met een knipoog gevolgd en in 2008 heb ik in Groningen met succes de post-HBO opleiding Professioneel Coachen voltooid. En begin 2010 volgde ik bij Itan NLP opleidingen in Groningen, met succes de opleiding voor NLP Master Practioner. Ook in 2010 deed ik een masterclass Spititualiteit en geestelijke verzorging in de palliatieve zorg. In 2012 heb ik Medische Basiskennis behaald. En in 2014 een masterclass Ethiek in de zorg.
 


Registraties en lidmaatschappen

Ik ben aangesloten en geregistreerd bij:

VGVZ
de Vereniging van Geestelijke VerZorgers (VGVZ)
De VGVZ is de landelijke beroepsvereniging voor alle geestelijk verzorgers in Nederland.
 
VGVZ
Via de VGVZ ben ik aangesloten bij de Stchting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV) met registratienummer 202137.
Supervisie en Coaching
 
 
de Landelijke Vereniging Supervisie en Coaching (LVSC)
De LVSC is de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching, dé beroepsvereniging voor coaches, supervisoren en andere professionals in de begeleidingskunde. Ik ben geregistreerd als register coach (HOG006-RC).
Sinds september 2010 maak ik deel uit van Werkgroep Noord en, sinds 2017, ben ik regiocoördinator.
 
  
 

Voor AGB-codes, zie: contactgegevens
 

 

 Mijn werkervaring

 Annet Hogenesch

Sinds 2006 heb ik mijn eigen praktijk. Ik combineer deze praktijk met een deeltijdbaan als geestelijk verzorger, aanvankelijk bij het Groningse steunpunt "Aandacht voor levensvragen" (1998 - 2009). Begin 2010 zijn de werkzaamheden van deze stichting gereorganiseerd en is mijn werk ondergebracht bij De Zijlen, een zorginstelling in Tolbert voor zo'n 1200 cliënten met een verstandelijke beperking.

Daarvoor heb ik gewerkt als geestelijk verzorger bij een verpleeghuis voor somatische patiënten en psychogeriatrische bewoners (1991 - 1998). En daarvoor als pedagogisch medewerker aan een mytyl- en tyltylschool voor speciaal en voortgezet onderwijs (1979 - 1991)

 

Websitebouw: www.cemproductions.nl